Atomium-Brussel

Aanslagen in Brussel

Deel via:

“Wie haat met haat bestrijdt, verspreid de haat geheid.” Def P. (De wereld is niet te koop, 2006)

Aanslagen in Brussel

Vandaag gaan mijn gedachten uit naar België, Naar mijn vrienden en kennissen in België, naar Zaventem, Maalbeek, Brussel – eigenlijk het hele Belgische volk. Aanslagen in Brussel, dat komt goed binnen. In november vorig jaar hadden we aanslagen in Parijs, tijdens een concert in het Bataclan, dat was een ver van mijn bed show. Brussel, niet eens zoveel meer dichtbij in kilometers, maar wel dichterbij in mijn hart.

Waarom België?

België, waar de mensen op zichzelf zijn, waar de depressiecijfers bijna niet hoger kunnen en de wegen ronduit klote zijn. En waarom ook nog eens doelwit voor IS? Ik heb even wat redenen opgezocht:
– Brussel. Brussel zelf is natuurlijk de Europese hoofdstad, het Europees parlement is er te vinden.

– De Navo is ook gevestigd in Brussel.

– België is militair aanwezig in landen waar de strijd met IS gaande is.

– België ligt centraal in Europa, met andere woorden het hart van Europa.

– België kun je makkelijk bereiken vanuit alle Europese lidstaten, vanwege de open grenzen.

Kut man. België heeft namelijk heerlijk bier, mooie architectuur, zalig eten, mooie plekken om te fietsen en prachtige vrouwen – en niet per se in die volgorde.  Ik ken veel Vlaamse mensen en ken er toch echt een aantal van als goede vrienden. Ik heb zelfs een jaartje gestudeerd in de op en top Vlaamse stad Gent. Ondervonden dat de studies in België een stuk straffer zijn dan in Nederland, waardoor ik een diep respect heb ontwikkeld voor de Vlaamse student – die naast het bierzuipen, ook tijdens de blok nog weten te presteren.

Of je nu Luc, Ahmed, Rajesh, Samson of G(e)ert heet, deel het leed samen. Draag het leed samen. Raak niet in verdeeldheid, wat de politiek ook zal proberen. Er zijn altijd mensen die VOOR enige vorm van steunbetuiging altijd een oproep doen op je haat. Ga voor deze keer met elkaar in dialoog. Leer elkaar kennen en elkaar vertrouwen.

Of ik zelf bang ben voor aanslagen? Nee nog steeds niet, maar ik vrees wel voor mijn vrienden in gebieden waar het onveilig bevonden is.

Volg het liveblog van de NOS

Update 12:17 De VRT meldt nu dat er bij de aanslagen op vliegveld Zaventem 11 doden zijn gevallen en 81 gewonden.
In het metrostation Maalbeek zouden 15 mensen zijn omgekomen. Daar zijn 25 gewonden.

 

Comments

Reacties

Geef een reactie

Your email address will not be published.Required fields are marked *