Atomium-Brussel

Aanslagen in Brussel

“Wie haat met haat bestrijdt, verspreid de haat geheid.” Def P. (De wereld is niet te koop, 2006)

Aanslagen in Brussel

Vandaag gaan mijn gedachten uit naar België, Naar mijn vrienden en kennissen in België, naar Zaventem, Maalbeek, Brussel – eigenlijk het hele Belgische volk. Aanslagen in Brussel, dat komt goed binnen. In november vorig jaar hadden we aanslagen in Parijs, tijdens een concert in het Bataclan, dat was een ver van mijn bed show. Brussel, niet eens zoveel meer dichtbij in kilometers, maar wel dichterbij in mijn hart.

Read more

Eten met aandacht zou helpen bij diabetes

“Eten met aandacht zorgt niet alleen voor gezonde eetkeuzes, maar verkleint mogelijk ook het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Tot die conclusie komen onderzoekers van de University of California, San Francisco.”
Zo opent Annemieke Hoogland haar vandaag uitgekomen artikel op Gezondheidsnet.nl.

Een pakkende alinea voor mij, want zoals jullie wel weten ben ik al 223 dagen bezig met het bijhouden van mijn avondeten. Inmiddels telt mijn Instagramblog @Oneyearofdinner bijna 900 volgers. Iets wat me nog steeds verbaast. Een project wat ik voor mijn eigen mindset ben gestart.

Het artikel van mevrouw Hoogland bespreekt globaal het onderzoek van Jennifer Daubenmier (en haar 16 collega’s). Ik zou mijzelf niet zijn als ik niet de bron gelijk zelf zou raadplegen. Ik ben dus begonnen met het bestuderen van het onderzoek van mevrouw Daubenmier, getiteld Effects of a Mindfulness-Based Weight Loss Intervention in Adults with Obesity: A Randomized Clinical Trial.

 In dit onderzoek heeft de onderzoeker het doel om te bepalen of mindfullness technieken bijdragen aan gewichtsverlies wanneer gecombineerd met een dieet-beweeg programma. Hiervoor heeft ze vijf en een halve maand bijna 200 volwassenen met obesitas gevolgd.

Het resultaat? Mindfulness toepassen heeft niet significant verschil gemaakt in het verliezen van gewicht, maar biedt mogelijk op lang termijn verbetering in sommige aspecten van metabolische gezondheid in overgewicht en er is meer onderzoek voor nodig om daadwerkelijk resultaten te meten. Niet significant houdt in dat de controle groep ‘maar’ 1,5 kg minder afviel. Dit wordt trouwens ook in het artikel benoemd, dus men liegt verder niet.

Mooie kop op gezondheidsnet.nl, maar meer dan click-bait is het dus niet.

Bewuster bezig zijn met eten kan ik op eigen ervaring overigens wel aanraden. Sinds ik bezig ben met mijn project ben ik langer bezig met koken, het opmaken van het bord, de juiste foto te maken en ik geniet vaker van het eten dat ik eet. Soms hebben mijn mede-eters de helft al naar binnen en moet men dus daarna wat langer op mij wachten. Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen voor het eten – en tegelijk eet ik er dan ook minder van!

Self-injury Awareness Day

Self-Injury Awareness Day

Self-Injury Awareness Day

Self-Injury Awareness Day, SIAD in kort. Het is een speciale dag om aandacht te vestigen op zelfbeschadiging. Op de dag worden vaak verschillende acties georganiseerd en het is een dag waar ik in het verleden véél meer mee te maken had dan tegenwoordig. Sterker nog, ik doe eigenlijk helemaal niks meer met het onderwerp van zelfbeschadiging. Sinds mijn scriptie, sinds mijn eigen depressie heb ik eigenlijk heel veel afstand gehouden van de hele lotgenotenwereld van zelfbeschadiging. Misschien bang voor confrontatie? Het is in elk geval geen desinteresse want ik heb een paar goede contacten gevonden in lotgenoten, al heeft wel iedereen het tegenwoordig te druk – mezelf inclusief.

Steun

Self-Injury Awareness Day is misschien voor mij weer een manier om toch mijn steun te betuigen aan hen die de strijd nog niet gewonnen hebben, of voor wie de strijd bijna voorbij is. Die laatste loodjes wegen het zwaarste en blijf je mogelijk altijd nog voelen.

#Orangeagainstselfharm

Net zoals kanker de pink ribbon heeft, heeft Self-Injury Awareness day de oranje ribbon. Om deze reden heeft verwonderd (de Vlaamse tegenhanger van de LSZ) een actie om een selfie te maken met een oranje object. Ook wordt er gevraagd om de tag #orangeagainstselfharm te gebruiken, dus bij deze.

Nu laat ik meestal de kans niet liggen om een selfie te maken, MAAR in mijn archief heb ik een perfecte foto voor dit doel. Deze wil ik dus delen om mijn lotgenoten een hart onder de riem te steken.

Self-injury Awareness Day

Vragen?

Mocht je naar aanleiding van Self-Injury Awareness day nog vragen hebben over zelfbeschadiging schiet me dan gerust een berichtje. Op Facebook kun je me aanspreken, op twitter een DM, een DM op Instagram, een mailtje of een reactie op mijn blog. Vind je mij een te hoge drempel kun je terecht op verschillende websites, waarbij ik die van de LSZ het sterkste kan aanraden omdat ik er goede ervaringen mee heb.

 

Update 10:06 Actie LSZ:

Update: Thuis gezocht in de omgeving Assen! SPOED

Update 22-1-2016: Met groot genoegen kan ik vertellen dat het zoeken voorlopig gestaakt kan worden. Ik heb in Groningen een tijdelijke huurwoning gevonden. Hierover later meer.

 

 

Hoi iedereen, bij deze zou ik wederom graag een oproep willen doen voor een huurwoning/appartement in Assen of omgeving. Dit mag een woning, een appartement of studio zijn. De reden voor mijn verhuizing is dat ik op inmiddels werkzaam ben in Assen en vanuit Brabant is dat zo lastig forenzen 😉 Lees even verder en leidt me naar die gouden tip!

Read more

Hoe Lindsey mijn hart brak en Taylor het weer geheeld heeft

Dat ik een liefhebber ben van klassieke en klassiek-klinkende muziek mag menig mens niet verbazen. Ik vind het vooral heerlijk om te draaien terwijl ik in een lange treinrit naar het noorden (of terug naar het zuiden) zit en vervolgens lekker weg te dommelen. Jaren geleden kwam ik de muziek van Lindsey Stirling tegen en was er gelijk verliefd op. Lindsey, je weet wel, die vage meid met raar kapsel die games covert met haar viooltje, of als die meid die gekke danspasjes doet tijdens het vioolspelen, of misschien ken je haar van haar samenwerking met John Legend – all of me? Niet? In 2013 kwam ze eindelijk naar Nederland en ik moest en zou kaartjes regelen. Ze speelde in Tilburg (Maar dan zou ik niet meer thuis kunnen komen) maar ook in Groningen en tsjah, dan is de keuze rap gemaakt. Samen met Eliza naar Lindsey. Na het live optreden vond ik haar nummers ook niet heel geweldig meer. Ze bracht niets speciaals bij haar optreden, naar mijn idee kwamen haar creatieve afwijkingen ten negatieve van haar vioolmuziek (of misschien waren ze er om het te maskeren)… Mijn ogen waren nu open, Lindsey was ontmaskert.

Read more

Banana chocolate cake met ganache als desert

Ik ben niet een persoon die graag toetjes eet. Veel toetjes bevatten echt ontzettend veel suiker (dus niet zo gezond), en meestal zit ik eigenlijk wel vol na de hoofdmaaltijd. Een paar dagen geleden had ik echter een enorme craving na het eten – waar ik gewoon aan toe MOEST geven.  Hoe heb ik dat precies gedaan? Een banana-chocolate-cake!

Read more
Baardverjaardag-caption

Baard verjaardag; Hoe mijn baard één werd en het gevierd is

Er komt in elke man die zijn baard laat groeien een iconisch moment waarop zijn baard één jaar bestaat. Sommige mannen zullen dit niet bewust meemaken, zij geven maar weinig om hun baard en zien het laten staan van een baard als het mee doen met de mode. Want ja, baarden zijn hip. Er zijn echter ook mannen – weinig mannen – die dit moment heel bewust meemaken en daar speciaal wat aandacht aan schenken. 

Read more

Vrijdag-Visdag: Schelvishaasje met een gegrilde asperge en witte chocolade panna-cotta toe

Een paar dagen geleden was het vrijdag, en naar goed zuidelijk gebruik was het dan ook visdag. Sinds mijn diabetes debacle let ik meer op mijn gezondheid en daar hoort ook het wekelijkse visje bij. Nu wilde ik een keer iets extra’s doen omdat mijn vriendin sinds lange tijd weer een keer bij MIJ op bezoek kwam – in plaats van omgekeerd. Ik besloot flink uit te pakken met het diner.

Read more

CBS Leaks pilot for the new Supergirl series due nov. 2015

A few days ago I was pleasantly surprised to see that the pilot-episode of ‘Supergirl’ had leaked and was able to give me/us insight in the upcoming DC-Comics-superhero series by CBS. Considering that I am following 14-20 series at the same time and study Psychology at the same time, I usually do not have time to be aware of new series that often, nor start with new series. Supergirl caught my eye in the downloads section on my favorite torrent site. I decided to download it for future research and well, this morning I watched it – and how pleasantly surprised I was.

Read more

Dierenzorg is onbetaalbaar

“Er sterven onnodig veel huisdieren doordat de baasjes de dierenarts niet kunnen betalen. Daarbij worden er ook door de hoge kosten van castratie diertjes geboren waarvoor helemaal geen opvang is.” – Metro 6 mei 2015 . Ik heb er een tijdje over nagedacht en omdat het me toch wel bezighield, heb ik besloten er een blog over te schrijven.

Read more
1 2 3